img

Neden CRM Kullanmalıyız

Neden CRM Kullanmalıyız

Sorusunun birçok cevabı bulunmaktadır. Öncelikle size ne gibi çözümler sağlayacağından bahsedersek; CRM yazılımı ile müşteri görüşmelerinizi, müşterilerinize vermiş olduğunuz fiyat tekliflerini, yapmış olduğunuz satışları, müşteri firmadaki kontak yani diğer adıyla söz sahibi yetkilileri, toplantı, aktivite ve hatırlatmalarınızı rahat bir şekilde yönetebilirsiniz. Ayrıca yukarıda saymış olduğumuz her bir iş sürecini, yazılım sayesinde genel ve görsel olarak grafiksel bir şekilde görüntüleyebilir, veri ve grafik görüntülerini kendi sürecinize uygun olarak şekillendirebilirsiniz.

Örnek bir senaryo verecek olursak; kimya sektöründe faaliyet gösteren bir firmasınız. Firmanızın satış pazarlama departmanı var ve bu departmanda 10 kişilik bir satış pazarlama ekibiniz var, siz bu ekibin liderisiniz. Ayrıca firmanız ihracat yapan bir firma, düzenli olarak yurtdışı faaliyetlerinizi sürdürmektesiniz. Ekip lideri olduğunuz için de ayda en az 2 defa yurtdışı seyahatleri gerçekleştiriyorsunuz. Departmanda bulunan personelleriniz ise günlük müşteri araştırması yapıp aramalar gerçekleştiriyor, hatta haftada personellerinizden en az 5 kişi ise potansiyel müşterileri gerçek müşteri portföyüne katabilmek için firma ziyaretleri yapıyor. Siz ise CRM yazılımını firmanızda kullandığınız için ekipte yer alan çalışanlarınıza yetkilendirme yapıp, aynı zamanda izin kontrolleri için rol tanımlaması yaptınız. Firmanızda kimler ziyaret gerçekleştirdi, nerede gerçekleştirdi, hangi tarih ve saat aralığında gerçekleştirdi, ne kadar sürdü, müşteriyi kazanma potansiyeli nedir, ne tür bir konuşma geçti gibi soruların hepsini tek bir yerden yönettiğiniz için anında müşteri durumlarına müdahale edebiliyorsunuz. Şirkette ne olup bittiğini izlediğiniz için de, aklınız şirketinizde kalmıyor ve rahat bir şekilde toplantılarınızı, müşteri ziyaretlerinizi, seyahatlerinizi, istediğiniz zaman yapabiliyorsunuz. CRM yazılımı sizin için her an anlık rapor veren bir asistan niteliği taşıyor. İşleriniz düzene girdiği için, harcamalarınızı ve zamanınızı verimli bir şekilde kullanabiliyorsunuz. Siz de CRM gibi bir asistanla tüm iş problemlerini, dağınık çalışma düzenini ortadan kaldırmak için, CRM RedWhite ile misyonunuza değer katın ve rakiplerinize fark atın.


CRM Yazılımları İle Neler Yapabiliriz?

  • Müşteri bilgilerini kayıt altında tutabilir, aynı zamanda müşteri firmada yer alan kontak(söz sahibi) kişileri özlük bilgilerine kadar kayıt altına alabilirim.
  • Potansiyel ve gerçek müşterime teklif verebilir, aynı zamanda benim için firmama özel oluşturulmuş teklif şablonuyla kurumsal bir görünümle tekliflerimi yönetebilirim.
  • Ne kadar teklif verdim, ne kadarı satışa dönüştü, ne kadar kazanç elde ettim, ne kadar dönüş aldım, kazancım ne, kaybettiğim miktar ne gibi durumları genel ve görsel olarak program ara yüzünde grafiksel olarak izleyebilirim, aynı zamanda kendi grafiklerimi de oluşturabilirim.
  • Araştırma yapılan müşteri potansiyellerine aktivite bilgileri girebilir, bunun yanında hatırlatmalar ekleyebilir programın beni uyarmasını sağlayabilirim. (Mail olarak hatırlatma, durum uyarısı şeklinde hatırlatma)
  • Teklif sonucuma müşteri firma olumlu yanıt verirse teklifimi satışa çevirebilir, potansiyel müşterimi gerçek müşteriye dönüştürebilirim.
  • Eğer şirketinizde düzensizlik isterseniz, büyümek istemezseniz, portföyünüzü genişletmek istemezseniz, en önemlisi de para kazanmak istemezseniz CRM yazılımı kullanmanızı gerektirecek bir durum yoktur.

CRM programını aşağıdaki seçeneklerden bir ya da daha fazlasını istemeniz durumunda kullanmanıza gerek yoktur.

Seçenekler;

  • Ben firmamın büyümesini istemiyorum, günü birlik kazancıma bakıyorum, yarını ve önümüzdeki günleri hiç düşünmüyorum mantığı sizde mevcutsa,
  • Firmamda gelir gider yönetimi benim için önemli değil, para kazanmaya ihtiyacım yok, hiç kazanmasam da olur, günü kurtarsam yeter düşüncesi sizde mevcutsa,
  • Pazarlama ekibini kendi haline bıraktım, kendi insaflarına bıraktım, 10 firma ile görüşseler içinden bir firmanın bilgisini bana verseler yeter gibi bir düşünce sizde mevcutsa,
  • Kurumsal olmaya ihtiyacım yok, vizyon ve misyon sahibi olmaya ihtiyacım yok, gelecekte gözüm yok, rakiplerimin büyümesi, beni geçmesi hiç önemli değil benim için diye düşünüyorsanız,

Ben her an batmaya hazırım, büyümekten, kurumsallaşmaktan çekiniyorum gibi bir düşünceye sahipseniz.

Yukarıda saymış olduğumuz etkenlerden herhangi biri sizin için uygunsa CRM yazılımı kullanmak sürecinizi bozabilir. Çünkü CRM büyümenin, kurumsallaşmanın altyapısını oluşturur; ilerisini düşünenler için, adını sektöründe sıkça başarıları ile duyurmak isteyen şirketler için vazgeçilmez bir nimettir. Çalışanınız ne kadar başarılı olursa olsun, gece gündüz çalışsa dâhi CRM kadar iş yükünüzü üzerinizden alamaz. CRM her an yanınızda, her daim sizinle beraber bir yardımcıdır.

CRM kültürü oluşmayan bir firma belirli bir yol ilerlese de bir yerde önü tıkanacaktır. İş yoğunluğunuz arttıkça şirketinizde karmaşık bir yapı oluşacaktır; iş takibi, verilerin korunması, anlık görüşmeler, konuşmalar, gelen fırsatlar bir yerden sonra sizin için ulaşılması zor hale dönüşecektir. CRM kültürünü kazanmak, rakiplerinize fark atmak için, potansiyel müşterilere erişip gerçek müşteriye dönüştürerek, sürecinizi kazanca çevirmek için CRM RedWhite size bir telefon kadar yakın durmaktadır. Siz kararınızı verdiyseniz, seçiminizi yaptıysanız, biz sürecinize ışık tutmaya hazırız.

CRM RedWhite, yazılım sektörüne yeni bir yol haritası çiziyor, büyümek isteyen firmalara sunmuş olduğumuz kaliteli hizmet anlayışı, ayrıca yılların vermiş olduğu tecrübelerimizle ışık kaynağı oluyoruz. Seçim sizin. Ya CRM yazılımımızı kullanıp büyürsünüz, ya da CRM yazılımımızı kullanmayıp karmaşa içinde boğularak düşlemiş olduğunuz hayallerle kalırsınız. Yazılım çözümlerimizle seçimi büyümek olan firmaların yanındayız.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Sevkiyat ve Stok Yönetimi Modülleri ile Sürecinizi Doğru Yönetin

Ürünlerinizin stoka giriş sürecinden sevkiyat aşamasına kadar olan operasyonel süreci yönetmeniz için, düzenli bir iş akışının ve doğru bir veri yönetiminin olması gerekir.

16.10.2023 11:57
img
Teklif Nedir ve Firmalar İçin Neden Önemlidir?

Teklif, iş dünyasında yaygın olarak kullanılan ve bir ürünün veya hizmetin maliyetini, şartlarını, özelliklerini ve diğer önemli ayrıntılarını belirten bir resmi öneri veya fiyat teklifidir.

08.11.2023 00:04
img
Doküman Yönetiminde Yazılım Desteği Şart

Firmalar ürün ve hizmetleriyle ilgili dosyaları, sözleşmeleri, ihale dosyalarını vb. dokümanlarını klasörlerde veya bilgisayarlarında saklamaktadırlar.

04.10.2023 17:33
img

Hemen Teklif Al