img

Proje Yönetimi ve İş Takibi Sürecinde Neden Yazılım Kullanmalıyız?

Proje Yönetimi ve İş Takibi Sürecinde Neden Yazılım Kullanmalıyız?

Proje yönetiminde zamanın ve mali kaynakların doğru yönetilmesinin yanı sıra çalışanların maksimum performansla çalışması, projenin başarıyla sonlandırılması için önemli kriterlerdir.  Yönetilmesi gereken bu kadar çok değişken olunca, buna bağlı olarak süreç yönetimi de zorlaşmaktadır. 

Projenin başlangıç aşamasından sonuna kadar çalışmaların titizlikle yürütülmesi, aksaklıkların ve kayıpların yaşanmaması için yazılım desteği şarttır. Aksi takdirde harcanan paranın, zamanın ve emeğin geri dönüşü olmayacaktır.

Projenin başarıyla tamamlanması için azami gayretle çalışan proje ekibi için, kullanıcı dostu bir Proje Yönetimi ve İş Takibi programının tercih edilmesi önemlidir. Çünkü işini kolaylaştıracak bir yazılım kullanmak, proje ekibinin motivasyonunu artırarak verimli bir şekilde çalışmasını sağlayacaktır. 

Sözlü olarak ya da mail yoluyla görev ataması yapmak, projede aksaklıkların ve kayıpların yaşanmasını göze almak demektir. Hiçbir firma ya da proje yöneticisi bu riski göze almak istemez ama bu şekilde yönetmeye çalışarak aslında her an olumsuz bir durumla karşılaşmaya hazır olurlar.

Proje Yönetimi ve İş Takibi yazılımı ile proje yöneticisi, görevlendirmeleri kolay bir şekilde yaparak projede kimin ne yapacağını sistem üzerinden ilgili kişilere atamış olacaktır. Böylece verilen görevlerin takibi yapılarak daha sonra ortaya çıkacak risklerin, kayıpların önüne geçilmiş olacaktır. Görev ataması yapılan kişiler de verilen görevlerle ilgili sistem üzerinden otomatik hatırlatmalar alarak gecikme yaşamadan görevlerini tamamlayabileceklerdir.

Proje Yönetimi ve İş Takibi programı tercih ederken dikkat edilmesi gereken bir diğer özellik de projeyle ilgili verilerin kayıt altına alınarak raporlanmasıdır.  Proje yönetimi süreci sadece görev atamaları ve iş takibinden ibaret değildir. Proje kapsamında müşterilerle yapılan görüşmelerin kayıt altına alınması, proje tekliflerinin hazırlanması, proje kapsamında yapılan satınalmalar, verilen servisler, yapılan sevkiyatlar, projeyle ilgili doküman yönetimi gibi projeye dair her şeyin tek bir platform üzerinden yönetilip raporlanması gerekmektedir. Bu noktada da CRM programının gerekliliği ortaya çıkmaktadır. CRM mantığına göre kurgulanmış Proje Yönetimi ve İş Takibi modülüyle hem proje ekibi olarak kendi içinizde yapacağınız işleri organize edebilir hem de müşteri memnuniyetini sağlayabilirsiniz.

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Geleceğiniz İçin CRM RedWhite

CRM programı yatırımını gereksiz gören firmalar yıllar sonra geriye dönüp baktıklarında aslında ne kadar zarara uğradıklarını fark ederler.

04.10.2023 15:22
img
Aktivite Yönetimi ile Görüşmelerinizi Kayıt Altına Alın

Satış ve pazarlama için kontak kurulan kişilerle yapılan görüşmelerin yani aktivitelerin kayıt altına alınması, yapılan işlerin analizini ve yapılacak işlerle ilgili planlamayı kolaylaştırmaktadır.

16.11.2023 10:14
img
Satış Sonrası Şikâyet ve Servis Sürecinde de Yanınızdayız

Satış sonrası hizmet süreci olan firmalarda, kaliteli bir servis yönetimi müşteri memnuniyetinin sağlanmasında en önemli kriterlerden biridir.

04.10.2023 15:40
img

Hemen Teklif Al