img

CRM Programı Nedir? Firmalar Neden CRM Programı Kullanmalı?

CRM Programı Nedir? Firmalar Neden CRM Programı Kullanmalı?

CRM programı nedir, CRM yazılımı ne işe yarar sorularının cevapları; satış potansiyellerini artırmak isteyen firmalar tarafından çok aranır olmuştur. CRM yatırımı yapmak isteyen firmalara yol göstermesi için CRM programının avantajlarını, firmanıza sağlayacağı katkıları paylaşmak isteriz.


CRM (Müşteri İlişkileri Yönetimi) Programı Nedir?

Müşteri İlişkileri Yönetimi’nin İngilizcesi Customer Relationship Management kelimelerinin kısaltması olan CRM, firmaların müşterileri ile iletişiminin sağlıklı olması için veri kaydı ve analizinin yapılabildiği; firma içi iş akışının yönetilebildiği yazılım programlarıdır.

CRM programlarının çıktığı dönemlerde daha çok müşteri ile ilk iletişimin olduğu müşteri, görüşme, teklif süreçlerinin yönetimini içeren özellikler bulunmaktaydı. Ama günümüzde CRM çözümleri üreten firmalar, kapsamı daha da genişleterek farklı iş süreçlerini de dâhil edecek formatta programlarını geliştirmeye devam ediyorlar. Sonuç olarak müşteri ile iletişim satış, ihracat, servis sürecinde de devam etmektedir. Müşteri memnuniyetini satış sonrası süreçte de devam ettirmek CRM programlarının kullanımına bağlıdır.

CRM programlarının verimli bir şekilde kullanılması için firmaların işleyişine, departman ve çalışan sayısına uygun özelliklere sahip olmalıdır. Tercih edilecek CRM programının esnek ve özelleştirilebilir yapıya sahip olması, firmaların CRM programından maksimum verimi almasına olanak sağlar.


CRM Programı İle Neler Yapılabilir?

CRM programı ile müşterilerinizin iletişim bilgilerini, kontak detaylarını, dokümanlarını kayıt altına alarak tek bir yerde güvenli bir şekilde saklayabilirsiniz. Böylece işten ayrılan çalışanlarınızın müşteri datalarını yanlarında götürmelerinin de önüne geçmiş olursunuz. Çünkü bir firma için müşteri dataları hem gizli hem de değerlidir. Kurumsal bir ortamda toplanması ve yetki verilen kişiler tarafından erişilebilmesi çok önemlidir.

Müşteri bilgileri kaydedildikten sonra müşterinizle ne görüştüğünüzü kayıt altına almanız, müşteri ile sağlıklı iletişiminiz açısından önemli bir adımdır. Müşteri memnuniyeti dışında çalışanların da hangi tarihte ne görüştüğünü CRM programı üzerinden görebilmesi, işlerini sorunsuz yürütmesini sağlamaktadır.

Olumlu görüşmelerinizin sonucunda müşteriniz ürünleriniz ya da hizmetlerinizle ilgili teklif istediği zaman, hızlı dönüş yapabilmeniz müşterinizin gözünde firmanızı çok iyi bir konuma getirecektir. İş hayatında zamanla yarıştığımız için, hızlı dönüşler çok kıymetlidir. CRM programı içinde kurumsal yapınıza uygun olarak tasarlanan teklif formlarıyla müşteri memnuniyetini devam ettirebilirsiniz.

Çok verimli geçen görüşme ve teklif sürecinin satışla sonuçlanması kaçınılmazdır. Müşteri odaklı firmalarda satış gücünün arttığını biliyoruz. Müşterilerinizi merkeze koyarak, memnuniyetlerini ön planda tutarak çalıştığınız zaman firmanızın büyümesini sağlıyorsunuz. CRM yazılımı ile müşterileriniz her zaman odak noktanızdadır.

Satışı yaptığınız zaman süreç tamamlanmıyor; çünkü yıllarca çalışma hedefiyle kazandığınız müşterilerinizle ilişkiniz satış sonrasında da devam ediyor. Satış sonrası sevkiyat, servis vb. iş süreçlerinin kaliteli bir şekilde yönetilmesiyle müşteri kaybının önüne geçebilir ve uzun yıllar müşterilerinizle çalışmaya devam edebilirsiniz.

CRM programı aynı zamanda firma içi faaliyetlerinizi bir otomasyona bağlayarak güçlü bir iletişim kurmanızı da sağlamaktadır. Böylece iş akış sırasına göre veri girişleri yapılmakta ve bir sonraki departmana otomatik bilgilendirmeler gönderilerek süreç devam etmektedir.  Kısacası CRM yazılımı ile departmanlar arası veri akışını sistematik bir hale getirerek işlerin sekteye uğramadan devam edebilmesini sağlayabilirsiniz.

CRM programı içinde yer alan raporlarla firmanızın hedeflerine yön verebilirsiniz. CRM programı, doğru rotayı bulmanıza yardımcı olur.


Neden CRM Programı Kullanmak Gerekir?

Zaman ve mekân bağımsız işinizi istediğiniz yerden yönetmek istiyorsanız, CRM programı kullanmanız gerekir.

Ekiplerinizin işlerini kolay ve hızlı bir şekilde yürütmesi ve zamanında tamamlayabilmesi için CRM programı kullanmalısınız.

Çalışanlarınız rapor hazırlamakla vakit kaybetmez. Böylece performanslarını, zamanlarını işlerine katma değer sağlamak için kullanacaklardır.

Firma yöneticilerinin anlık olarak güncellenen verilere ihtiyacı vardır; çünkü son dakika oluşturulan önemli ve satışa hızlı dönüşebilecek bir teklife göre planlarına yön verebilirler. CRM yazılımı ile çalışanlarınızın sizinle rapor paylaşmasını beklemeden güncel raporlara erişebilir ve firmanızın stratejilerine odaklanabilirsiniz.

Müşteri verilerinin kaydından servis sürecine kadar firmalar için kritik öneme sahip süreçlerin yönetimi CRM yazılımı ile mümkündür.

Mevcut müşterilerinizi memnun etmeniz yeterli, diğer firmalara sizi önerecekler ve portföyünüze yeni müşteriler dâhil olacaktır. Böylece büyük reklam yatırımlarına, ekstra çaba ve paraya ihtiyaç olmadan yeni müşteriler kazanmış olacaksınız.


CRM RedWhite Programının Avantajları Nelerdir?

1.      CRM RedWhite ile sürecinize uygun modülleri tercih ederek tüm modülleri aktif olarak kullanabilirsiniz. Böylece kullanmadığınız modüllere fazladan para ödemek zorunda kalmazsınız.

2.     CRM RedWhite müşteri, aktivite, teklif, satış, ihracat, stok, sevkiyat, satınalma, proje, servis vb. formlara yeni alan ekleme ya da mevcut alanlardan firmanıza uygun olmayanları kaldırma esnekliği sunmaktadır. 

3.     Kaliteli bir tasarıma sahip olması ve kolay kullanımı nedeniyle, çalışanlar da yöneticiler de CRM RedWhite’a kolay adapte olmaktadır. Kolay adaptasyon süreci de programın aktif olarak kullanılmasını sağlamaktadır. Böylece yaptığınız CRM yatırımı asla boşa gitmez.

4.    CRM RedWhite içinde birçok CRM programında olmayan modüller bulunmaktadır. Birçok sektöre çözüm sağlamanın avantajı olarak sahada geliştirilmiştir. Bu nedenle hem modül sayısı hem de detaylardaki özellikler nedeniyle diğer CRM programlarından farklı bir kategoride yer almaktadır.

5.     Web tabanlı olduğu için ofis dışında olduğunuz zaman da işlerinizi yönetip raporlayabilirsiniz. Yöneticiler de sahada çalışanların neler yaptıklarını anlık olarak görme avantajını yaşarlar.

6.     Genel, görsel ve özel raporların tasarımı ve zenginliği, firmaların CRM RedWhite programını tercih sebeplerindendir. Kullanıcı, müşteri, ürün, sektör, ülke, şehir bazlı anlık güncellenen detaylı raporlarla analiz edilmiş verilerinize ulaşabilirsiniz.

7.     CRM RedWhite içinde yer alan durum uyarıları özelliği sayesinde, sistem üzerinden otomatik mesaj ve mailler alabilirsiniz. Örneğin; satış gerçekleştiği zaman yöneticilere otomatik bilgilendirmeler gidebilir. Görev ataması yapıldığı zaman ya da toplantı planladığı zaman katılımcılara otomatik mesaj ya da mail gönderilebilir.

8.     CRM RedWhite entegrasyon, modül geliştirme ve özelleştirme konusunda deneyimli ekiplere sahip olduğu için firmalardan gelen özel talepleri de değerlendirerek gerekli çalışmaları yapmaktadır. 

9.     Programda yer alan benzersiz modül ve özelliklerin yanı sıra CRM RedWhite uzman ve danışmanlarıyla da farkını ortaya koymaktadır. Müşteri odaklı hizmet anlayışı ile satış ve satış sonrası süreçlerde müşterilerine özel bir deneyim yaşatmaktadır. CRM RedWhite danışmanları, müşteri sisteminin analizi, implementasyon, eğitim, şablon tasarımları konularında sektörel deneyimlerini müşterileriyle paylaşarak firmalara özel hizmet vermektedir.

CRM programının firmanıza sağlayacağı avantajları yaşamak ve uzun yıllar kaliteli hizmet almaya devam etmek isterseniz CRM RedWhite ile firmanızın satış potansiyellerini artırmanıza katkıda bulunmak isteriz.  

CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Toplantı Takip Yönetimi

Toplantılarınızda aldığınız kararlarla hem bulunduğumuz zaman dilimindeki işlerinizi aksatmadan yürütebilir hem de geleceğe dönük planlarınızı yapabilirsiniz.

04.10.2023 15:44
img
Modern Proje Yönetimi

Birçok sektörde proje fikrinin hayata geçirilmesi ve sonuç alınabilmesi için, proje sürecinin doğru ve verimli bir şekilde planlanması ve yönetilmesi gerekmektedir.

04.10.2023 16:04
img
Satış Ekibi ve Yöneticiler için CRM Raporlamaları Nasıl Olmalıdır?

Müşteri İlişkileri Yönetimi (CRM), günümüz iş dünyasında işletmelerin en önemli odak noktalarından biri haline gelmiştir.

12.12.2023 18:14
img

Hemen Teklif Al