img

Satınalma Yönetimi Modülü ile Tedarik Sürecinizi Yönetip Raporlayabilirsiniz

Satınalma Yönetimi Modülü ile Tedarik Sürecinizi Yönetip Raporlayabilirsiniz

Satış sonrasında tedarik problemi olmadan müşterilere söz verilen tarihte teslimatın yapılması için, satın alma sürecinin takibi de çok önemlidir. Satış sürecindeki müşteri memnuniyetinin devamlılığı için, satın alma yönetiminin de doğru yapılması gerekir. 

Satış ve satınalma departmanının işbirliği içerisinde çalışabilmesi için, ortak verilerin tek bir yerde görüntülenmesi ve iş akışının kesintiye uğramadan, sorunsuz bir şekilde tamamlanması gerekir. Bu noktada devreye CRM programları girmektedir. CRM programları içinde satışla ilgili detaylar kayıtlı olduğu için, devamında satınalma, sevkiyat gibi süreçlerin yönetilmesi de kolaylaşmaktadır.  



Satınalma Yönetimi Modülü ile Tedarik Sürecinizi Yönetip Raporlayabilirsiniz.

Tedarikçilerinize ait ticari bilgilerin, adres detaylarının, kontak detaylarının tek bir yerde kayıt altına alınması ve kolay erişilebilir olması, süreç yönetimini hızlandırmaktadır. CRM RedWhite satınalma yönetimi modülü ile tedarikçilerinize ait firma ve kontak bilgilerini kayıt altına alabilir ve listelerde filtreleme yaparak detaylara ulaşabilirsiniz. 

Satış gerçekleştikten sonra isterseniz satışların satınalma taleplerine otomatik olarak düşmesi için ayar yapabilir veya manuel talep oluşturabilirsiniz. Satınalma talepleri listesinde; satınalması devam edenler, tamamlananlar, gizlenen talepler, sevk edilenler şeklinde talepleri filtreleyebilirsiniz.

Tedarikçinizle paylaştığınız bir satınalma koşulları metni varsa yönetim panelinden tanımlayabilir, satınalma aşamasında istediğiniz şekilde tedarikçinize özel revize edebilirsiniz. Revize ettiğiniz bu metnin program içinde tasarlanan satınalma formunuza gelmesini sağlayabilirsiniz. Yurtdışında tedarikçileriniz varsa, farklı dillerde tasarlanan satınalma formlarınızı oluşturarak mail gönderimi yapabilirsiniz. 

Satışa bağlı satınalma yapıldığı zaman, CRM RedWhite içinde bağlı satış kodunu görebilirsiniz. Ayrıca proje yönetimi modülünü de kullanıyorsanız, proje koduna bağlayabilir ve raporlar alabilirsiniz.

Satınalma ve tedarikçi yönetimi modülünde yer alan bağlı talepler sekmesinde, hangi talepleri satınalma siparişine dönüştürdüğünüzü da ayrıca görebilirsiniz. 

Lisansınızda stok yönetimi modülünüz varsa, stok giriş sayfasında satınalma sipariş kodunu seçerek alınan ürünlerle ilgili stokunuza hızlı bir şekilde giriş yapabilirsiniz. Böylece tek tek ürünleri seçmek zorunda kalmadan, tüm ürün kalemlerini stok yönetimi modülüne çekerek işlemlerinizi yapabilirsiniz.

Proje bazlı çalışan firmalarda teklife bağlı satın alma yapıldığı için, yönetim panelinden bu ayarı aktif hale getirerek tekliften sonra satınalma siparişi oluşturabilirsiniz. Teklifte satın alması yapılan kalemleri ayrıca görebilirsiniz. 

İthalat oluşturuldu, iptal edildi, teslimat aşamasında vb. satınalma durumlarını firmanıza özel oluşturabilir ve bu durumlara bağlı olarak satınalma hareketleri bölümünde takibini yapabilirsiniz. Hangi kullanıcının, hangi tarih ve saatte satınalma siparişi ile ilgili nasıl bir işlem yaptığını açıklamalarıyla birlikte görüntüleyebilirsiniz. Kalem bazlı durumları da kayıt altına alabilir, kalan miktar bilgisini yazabilirsiniz. Tüm bu verileri hem listeleyebilir hem de raporlar alabilirsiniz.

Satınalma siparişinizle ilgili sözleşme, teslimatla ilgili belge vb. dokümanlarınızı satınalma yönetimi modülünde yer alan dokümanlar sekmesine yükleyebilirsiniz. Yüklemiş olduğunuz dokümanları hem satınalma modülü içinde hem de doküman yönetimi modülünde klasör şeklinde görüntüleyebilirsiniz.

Teslimat tarihi ya da yükleme tarihiyle ilgili hatırlatmaları satınalma yönetimi içinde eklediğiniz zaman, günü geldiğinde hatırlatmalarınızı alabilir ve müşterilerinize söz verdiğiniz tarihte teslimatı gerçekleştirebilirsiniz. 

Satınalma talepleri ve satınalma siparişleriniz için yönetici onayını aktif hale getirebilir ve işlemi yapacak kullanıcılara özel limitler tanımlayabilirsiniz. Ayrıca birim fiyatı ve KDV’yi değiştirmemesi için ayar yapabilir; iskonto oranı tanımlaması yapabilirsiniz. Satınalma siparişi kaydedildiği zaman yöneticilere onaya gitmekte ve onay işlemi sonrası kullanıcılar işlemlerine devam etmektedir. Durum uyarıları bölümünde ayar yapıldığı zaman, onay bekliyor şeklinde yöneticilere otomatik sistem içi mesaj ve mal gelmektedir. Yöneticilerin onaylandı ya da onaylanmadı şeklinde seçimine bağlı olarak da oluşturan kullanıcıya otomatik bilgilendirme gitmektedir.

Satınalma kalemlerine ürünlerle ilgili tanımlanan KDV oranları otomatik olarak gelmektedir ve bu doğrultuda hesaplama yapılmaktadır. ÖTV hesaplamaları yapmak gerekiyorsa yönetim panelinden ayar aktif hale getirilerek ÖTV hesaplama mantığına göre işlem yapılmaktadır.

Satınalma yönetimi modülünde merkez bankasından otomatik olarak çekilen verilerle hızlı bir şekilde hesaplamalarınızı yapabilirsiniz. Farklı para birimlerinin olduğu kalemlerinizi, belge para birimine göre toplanmış şekilde sonucunu görebilirsiniz. İhtiyaç halinde kalemlerdeki kur değerlerini manuel olarak revize edebilirsiniz.

Servis yönetimi modülünü kullanıyorsanız, servis üzerinden de satınalma siparişi oluşturabilir ve takibini yapabilirsiniz.  


CRM RedWhite

Diğer Bloglar

img
Satış Yönetimi Modülümüzle Verimliliği Artırabilirsiniz

Her firmanın bir satış metodolojisi vardır. Firmanızın süreçlerine özel satış yöntemlerinizi uygularken yazılım teknolojilerinden faydalanmanız, satış ekibinin sürece uyumunu kolaylaştırmaktadır.

10.10.2023 16:32
img
CRM RedWhite'ı Tercih Etmeniz için Birçok Sebebiniz Var

Firmanızda CRM programı ihtiyacınızı fark ettikten sonra, araştırma yapıp tercih aşamasında kararsız mı kaldınız?

04.10.2023 13:29
img
CRM RedWhite ile Müşteri Bağlarınızı Kuvvetlendirin

İşletmelerde müşteri ilişkilerini güçlendirmek ve sürdürmek, başarı için kritik bir faktördür. Bu bağlamda, CRM RedWhite olarak, müşteri bağlarınızı kuvvetlendirmenin ve özel işbirlikleri kurmanın yeni bir boyutunu sunuyoruz.

18.01.2024 13:48
img

Hemen Teklif Al